Kommunikaatio-ohjaus ja -opetus
Kommunikaatio-ohjauksen ja -opetuksen tavoitteena on yhteinen kommunikointikeino puhevammaisen henkilön ja lähi-ihmisten välillä.
Kommunikaatio-ohjauksen ja -opetuksen tavoitteena on yhteinen kommunikointikeino puhevammaisen henkilön ja lähi-ihmisten välillä.
Kommunikaatio-ohjauksen tavoitteena on oppia mahdollisimman toimiva kommunikointikeino lähi-ihmisten ja puhevammaisen henkilön välillä. Kun siis jokin uusi tai toimiva kommunikointikeino on löytynyt, meidän tehtävämme on varmistaa, että molemmat osapuolet hallitsevat sen käytön.
Puhevammaiselle henkilön lähi-ihmisille annettava kommunikaatio-ohjaus ja -opetus voi olla esimerkiksi viittomien tai tukiviittomien opetusta tai yksilöllisesti rakennetun kommunikointikansion, -ohjelmasovelluksen tai -laitteen käytön ohjausta.
Ohjaus toteutetaan yleensä asiakkaan omassa ympäristössä, kuten kotona tai koulussa.
Kommunikaation ohjaaja ja opettaja toimivat kuntouttavan puheterapeutin, kuntoutuksesta vastaavan tahon tai terveydenhuollon apuvälineyksikön kanssa tiiviissä yhteistyössä ja tarvittaessa ohjauksessa.
Kommunikaatio-ohjaus ja -opetus ovat kotikunnan sosiaalitoimen vammaispalvelulain perusteella myöntämää harkinnanvaraista sopeutumisvalmennusta. Suosituksen kommunikaatio-ohjauksesta ja -opetuksesta voi kirjoittaa sosiaali- tai terveydenhuollon asiantuntija, esimerkiksi puheterapeutti tai muu asiantuntija.
Kommunikaatio-ohjausta ja -opetusta voi tiedustella oman kunnan puheterapeutilta tai kunnan sosiaalityöntekijältä.
Ota meihin yhteyttä: kerromme mielellämme lisää kommunikaatio-ohjauksesta ja -opetuksesta.